Vrijdag 12 juni was de aftrap een gloednieuwe serie Groots met een zachte G concerten. De jongensdroom die 10 jaar geleden uitkwam voor Guus duurt maar voort. Dit jaar staat hij voor het 10e opeenvolgende jaar in het Phillips Stadion én viert hij zijn 20 jarig jubileum als zanger. “Dus is het tijd voor een feest!”, aldus Guus. En een feest dat werd het.

Foto: ©Marcel Hakvoort - Maxazine

Foto: ©Marcel Hakvoort – Maxazine

De concerten, door vele betiteld met de geuzennaam zomercarnaval, is uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse muziekevenement van een solo artiest in Nederland. Het gevoel van de zomer dreigde bijna in het water te vallen, maar de fikse regenbui nog voor het voorprogramma, verzorgd door Miss Montreal en Kenny B, bleek de enige bui van betekenis te zijn. Hoewel, de bierregens tijdens het ”t dondert en ’t bliksemt’ mochten er ook zijn.

Guus Meeuwis 13

Foto: ©Marcel Hakvoort – Maxazine

Zoals bij een voetbal wedstrijd vindt de aftrap op de middenstip plaats. Na een nostalgische terugblik op de schermen over 10 jaar Grootsconcerten komt Guus Meeuwis midden op het veld op een pilaar omhoog en torent boven alles en iedereen uit. ‘Het is een nacht’ wordt ingezet. Geheel in stijl van voorgaande edities beweegt Guus de rest van de avond via diverse catwalks door het stadion, wordt hij vergezelt door diverse gastmuzikanten en vinden er weer bijzondere ontmoetingen plaats tussen zijn muziekvrienden. Guus straalt zoals altijd en de gemoedelijke sfeer hangt overal in het stadion.

Guus Meeuwis 10

Foto: ©Marcel Hakvoort – Maxazine

Grote verrassing was het gastoptreden van Di-rect, waarbij het energieke grote tromduel tussen Marcel en Guus zeker vermeld mag worden. Uiteraard mocht het duet met Kenny B ‘Jij bent de liefde’ niet ontbreken. Verder was er ruimte voor een bijdrage van Chef’Special. Persoonlijk vond ik de medley van Hollandse Meesters met de New Cool Collectieve boeiend, daar het in deze kort maar krachtige vorm lekker overkwam in het volle stadion. Na het ‘fake einde’ met het nodige vuurwerk was het tijd voor een rustige afsluiting. In een kleinere muzikale setting werd ‘Genoten’ (met hoofdletter ‘G’!) ingezet om tenslotte met alleen piano ‘Toen ik je zag’ de Brabantse dag afgesloten.

Foto: ©Marcel Hakvoort – Maxazine

 

 

Deel: