95 jaar is hij geworden… de Zwitserse Heinz Hermann Polzer, in Nederland woonachtig en beter bekend onder de naam Drs. P, een naam die ooit verzonnen is door Willem Duys, refererende aan zijn titel (Polzer studeerde eerder af in de economie) en achternaam. P werd in 1919 in Zwitserland geboren uit een Oostenrijkse vader en een Nederlandse moeder, maar behield heel zijn leven de Zwitserse nationaliteit.

Drs. P is in Nederland bekend geworden met zijn absurdistische teksten en liedjes. Als dichter bracht Polzer tientallen poëzieboekjes uit, en als zanger staat P bekend met zijn nummers als ‘De Dodenrit’, ‘Veerpont’ (Heen en weer), ‘Knolraap en lof, schorseneren en prei’, ‘Sneker café’ en ‘De zusters Karamazov’.

De kleinkunstenaar trad tot 2012 op en zal gemist worden voor veel kleinkunstminnende Nederlanders.

Deel: