Op 12 maart speelde My Baby in een uitverkochte Melkweg hun releaseshow voor het nieuwe album Shamanaid, de opvolger van het eerste album ‘Loves Voodoo!’, dat eind 2013 uitkwam. Hun debuutalbum werd erg goed ontvangen, en sindsdien hebben zij getourd door binnen en buitenland, vorig jaar 137 shows in 16 landen. Ze speelden in het voorprogramma van Seasick Steven en onlangs Henny Vrienten. Tevens stonden zij op het podium met Larry Graham, bekend van onder andere Sly and the Family Stone. Het is lastig om de sound van de band te beschrijven, de band doet zelf een poging, en beschrijft het met wat steekwoorden: ‘Delta Trance Louisiana Dub Indie Funk’.

De avond begint wanneer Daniel als eerst het podium op komt, waarop Joost een drumloopje begint waarop Daniel de show opent met de woorden “Ladies, babies and gentlemen, you know what they say, they say it’s the journey not the destination, well this is the journey right here.” Vervolgens komt Cato van Dyck, zangeres en zus van Joost, het podium op. Het intro gaat vloeiend over in het eerste nummer ‘Panggajo’.

Bij het horen van ‘Mad Mountain Thyme’ van het eerste album reageert het publiek voor het eerst echt uitbundig, onder meer door de fijne gitaarsolo van Daniel. Cato sluit dit nummer af met een waanzinnig lange en zuivere uithaal.

Vanaf dit nummer komt het publiek steeds beter in de stemming, en het overgrote deel danst mee. Tussen de nummers door wordt weinig verteld door de band, vaak vloeien de nummers moeiteloos in elkaar over, waardoor het publiek in de vibe van de hele show wordt meegenomen. 

Daniel heeft een aantal bijzondere instrumenten in zijn arsenaal, waaronder een electrische gitaar gemaakt van een sigarenkistje, en een houten balk waarop een enkele snaar gemonteerd is.

Nummers duren lang, zonder te gaan vervelen, en door de repeterende drijvende muziek voelt de hele show aan als een grote trip. Kortom, De Shamanaid (een sjamanendrankje) die My Baby hier presenteert werkt zoals bedoeld. Het concert wordt na twee uur afgesloten met het toepasselijke nummer ‘Leave for Good’.

In maart tour door My Baby door Nederland met het nieuwe album, de eerste concerten van deze tour zijn al uitverkocht. In april touren ze wederom met Seasick Steve door Groot Brittanie. Bovendien zijn ze bevestigd voor het Zwarte Cross Festival.

Deel: