Bij de naam Nurlaila Karim gaan de harten van de musicalliefhebbers sneller kloppen. De Amsterdamse speelde in musicals als Les Miserables, Miss Saigon, Fame, The Wiz en Sister Act. Niet de minste musicals en Nurlaila wordt dan ook gezien als een van de grotere musicalsterren in Nederland. Nee, Nurlaila is niet zomaar een musicalster, ze is bovenal zangeres. En dat liet ze de afgelopen maanden horen in Fourtina, dus dit weekend haar finale beleefde.

“Verwacht geen Tina Turner, of een benadering daarvan”, zo geeft de net 40-jarige duidelijk aan bij aanvang, “Deze show is gewoon Nurlaila.” Goed, puur Nurlaila is het niet echt, want de zangeres wordt op het podium ondersteund door een een achtkoppige band, onder leiding van top percussionist Mike Schäperclaus, drie geweldenaren als achtergrondzang en een kwartet prachtige danseressen. Tezamen in een show vol zang, dans, licht en muzikale streling.

Nurlaila wisselt nummers van Tina Turner af met leuke anekdotes, geeft plek aan haar achtergrondzanger en zangeressen en geeft de band de kans zichzelf te bewijzen.

Fourtina is een show, die volgens Nurlaila een ode is aan de ouder wordende vrouw, en haar idool, rocklegende Tina Turner. Nurlaila zingt, nee performt, de grootste hits van de Queen of Rock, en neemt daarbij ook de grootste covers die Turner zong mee. ‘Help’, origineel van The Beatles, brengt de zangeres in carré met haar achtergrondzangers in de bijna ontroerende Turner-versie, maar ook The Trammps komen voorbij, en natuurlijk ook nummers van uit het begin, toen nog met Ike Turner. Het is maar een glimp die Nurlaila kan brengen van de imposante carrière van Tina Turner.

Fourtina is een dubbel bewijs. Bewijs dat Tina Turner een van de grootste sterren op aarde is, en bewijs dat Nurlaila Karim een van de beste zangeressen in Nederland is. Een bewijs dat Nurlaila is kan dan puur alleen een musicalzangeres, maar gewoon een all round zangeres, pur sang. Een podiumbeest en het lijkt dan ook uitgesloten dat Fourtina niet snel in reprise gaat.

Deel: