Vandaag komt het derde album ‘Circles’ van Ewert and the two dragons uit. De opvolger van ‘Good Man’ uit 2011 zal het ongetwijfeld weer goed doen in eigen land en hopelijk ook over de grenzen. Deze Indie band uit Estland bestaat niet zoals de naam doet vermoeden uit drie leden, maar volgens de mannen heeft 1 draak twee hoofden en dus is het vierde bandlid verklaard. Ze maken nummers die goed te beluisteren zijn, elk nummer verteld weer een verhaal en over het algemeen is het instrumentaal erg ‘vrolijk’ terwijl de stem van Ewert Sundja zacht en warm is.

De nieuwe video van hun eerste single ‘Pictures’ kan met de vele lampen zo meedoen als reclame voor IKEA en het nummer kan dan ook goed gebruikt worden in de reclame-wereld. In een interview zegt Sundja dat ‘Circles’ zijn favoriet is van het album: “Het herinnert me aan de tijd dat ik het schreef en alle redenen waarom ik het nummer heb geschreven. De tekst onthult de situatie waarin ik zat. I had echt een hele grote verandering nodig in mijn leven. Was niet tevreden hoe sommige dingen uitpakten en ik zag mezelf van een afstand, zag allerlei gedragingen en constante herhaalde situaties waarin ik zat. Het voelde echt alsof ik jaren in rondjes heb gelopen. Dus ik moest het hard op zeggen, en het hard op zeggen heeft me bevrijd van die cirkel”.

Zoals het nummer ‘Getting Older’ al zegt is het geluid van de band volwassener geworden. De nummers zijn rustiger en zoals ze zelf zeggen is het wat donkerder maar wel met een positief geluid.

Tracks op Circles:
Million Miles
Pictures
Speechless
Getting Older
Gold Digger
Circles
Could Have Been
Waiting For The Weather To Change
Stranger
Warhorses

Wil je de mannen live meemaken dan kan dat binnenkort op de volgende locaties en er zijn nog kaarten:
14 april Paradiso Noord, Amsterdam
15 april Doornroosje, Nijmegen
16 april Tivoli De Helling, Utrecht

Deel: