Bronnen melden dat Oasis de in 1996 gehouden Knebworth shows op zowel CD als DVD gaat uitbrengen. Een Duits blad, Stop Crying Your Heart Out News, had onlangs een gesprek met Noel Gallagher. Hij gaf de volgende details omtrendt de release vrij.

“Oh yeah! In 2016 is het 20 jaar geleden dat we de shows gaven in Knebworth. En omdat we een paar mafkezen zijn waren we helemaal vergeten dat een en ander volledig op film was vastgelegd. Met zo’n 20 camera’s zijn de shows opgenomen en diverse opnames gemaakt van wat er allemaal op het festival gaande was. Bijvoorbeeld de aankomst van de festivalgangers, opnames achter de coulissen, interviews e.d. Iets dat we nog niet uitgebracht hebben, ik heb geen idee waarom. Maar we hebben besloten dat 2016 een mooi moment is om de shows uit te brengen, dit omdat Knebworth het hoogtepunt uit onze carriére was. We denken dat het 20-jarig jubileum een mooie gelegenheid is om een en ander te releasen. Tot nu toe zijn er plannen voor een documentaire en een live album”.

Oasis gaf in 1996 twee concerten op Knebworth in 1996, op 10 en 11 augustus. Ieder optreden werd door zo’n 150.000 mensen bezocht. Meer dan 2,6 miljoen liefhebbers wilden kaartjes voor de shows met onder andere de Manic Street Preachers, de Chemical Brothers, Prodigy, Ocean Colour Scene, de Charlatans, Dreadzone, Kula Shaker en de Bootleg Beatles.

Deel: