Maar liefst vier jaar duurde de pauze die de Amerikaanse poppunkband Fall Out Boy inlaste na het uitbrengen van ‘Folie à Deux’. Het tweede album ‘Take This To Your Grave’ uit 2003 kreeg de gouden status, maar met opvolger ‘From Under The Cork Tree’ zette Fall Out Boy zich definitief op de kaart. Maar liefst 2,5 miljoen keer ging die plaat over de toonbank.

Na nog twee studioalbums en een live plaat hield Fall Out Boy het voor onbepaalde tijd voor gezien, waarmee de toekomst van de band onzeker was. Maar in het voorjaar van 2013 lag daar opeens ‘Save Rock And Roll’ in de schappen en stond er een optreden op Lowlands in de agenda.

Na deze verassende comeback stonden de vier heren van Fall Out Boy, te weten zanger Patrick Stump, gitarist Joe Trohman, drummer Andy Hurley en natuurlijk de veelbesproken basgitarist Pete Wentz, op de planken van de Heineken Music Hall in 2014. Afgelopen 16 januari is hun zesde studio album uitgebracht ‘American Beauty/American Psycho’. Het album is voortgekomen uit de tour die ze met Paramore medio 2014 hebben gedaan. Bij de Amerikaanse Bilboard album chart kwam dit album op nummer 1 binnen en dat mag wat beloven voor hun show op 20 oktober in de Heineken Music Hall.

Fall Out Boy – American Beauty/American Psycho Tour
Dinsdag 20 oktober 2015, Heineken Music Hall, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur. Entree: vanaf € 38 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop start vrijdag 20 februari om 10.00 uur.

Deel: