Op 9 maart 2015 verschijnt de live 2CD ‘Hotel Europa’. Met hun keuze van meer dan 30 nummers uit het repertoire dat de periode van 1990 tot 2014 beslaat, laat de band horen welk breed scala aan muziek zij in die tijd heeft voortgebracht, van totaal verstild tot absurd uitzinnig. De opnamen van de livetracks voor ‘Hotel Europa’ zijn door heel Europa gemaakt, in o.a. Wenen, Parijs, Brussel en een groot aantal Nederlandse steden waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De Nits zijn gestart met het opnemen van liveshows tijdens de tour van ‘Giant, Normal, Dwarf’, de CD na ‘Urk’ in 1990 en zijn hiermee doorgegaan tot ‘Malpensa’ tour in 2014.

De CD presentatie van ‘Hotel Europa’ vindt plaats op 8 maart in De Duif, Prinsengracht 756 Amsterdam en begint om 16:00. De band speelt in een akoestische setting, de muziek wordt afgewisseld met een interview met de vlaamse publicist Bart Steenhaut. Deze show is ook de start van een tour door Nederland en Europa tot en met juni met shows in o.a. Belgie en Finland.

2014 was een veelbewogen en succesvol jaar voor de NITS. Het 40-jarig bestaan werd krachtig geëtaleerd en luister bijgezet met een uitgebreide tour, de verzamel CD/DVD box ‘NITS?’, de tv-documentaire ‘Over Grenzen, 40 jaar Nits’, het aan hen opgedragen Zwitserse cover-project ‘ISN’T NITS’ en een koninklijke onderscheiding.

‘Hotel Europa’ wordt in april uitgebracht op vinyl (Music On Vinyl).

Deel: