Milk 2.0 hoesDe Nederlandse groep Milk 2.0 heeft een nieuwe CD uit, met 13 wonderschone liedjes die opvallen door de prachtige, gevoelvolle stem van zangeres Diana van Achterbergh en de grote zorg die is besteed aan de uitvoering en de perfecte productie. Drummer, percussionist Arthur Bont is verantwoordelijk voor de muziek die Diana van teksten voorziet, het geheel wordt op smaakvolle wijze omkleed door producer, zanger, gitarist Dirk Vermeij, gitarist Janos Koolen die soms ook de klarinet speelt en Lucas Beuker op de al dan niet gestreken contrabas.

Was Milk eerst een rockband die dolgraag in het Nederlandse en daarbuiten wilde doorbreken; dat avontuur is destijds op geweldige wijze in een TV documentaire vastgelegd voor “het uur van de Wolf” door programmamaakster Ankelien Barkman, het huidige Milk 2,0 is een akoestische groep geworden met een mix van Pop, Art-rock en Folk met sferische elementen. De ideeën van Arthur en Diana komen nu akoestisch beter uit de verf, hoewel van Achterbergh gewoon afkomstig is uit Utrecht hebben haar zanglijnen iets oosters, heel bijzonder is ook de bijzondere melodie in de songs die verzonnen zijn door drummer Bont. (Eigen beheer) (9/10)

foto © Mario Dirkx

 

Deel: