Soldaat van Oranje – De Musical, inmiddels de langstlopende musicalproductie ooit in Nederland, is voor de voorstelling op woensdag 29 oktober, per provincie een middelbare scholier die een recensie wil schrijven over Soldaat van Oranje – De Musical. De scholier krijgt van tevoren een workshop recenseren van recensent Erik Jonk die hen de kneepjes van het vak bijbrengt.

De reden dat ze dit doen heeft te maken met een project waar ze mee bezig zijn, met als thema: Soldaat van Oranje geeft de geschiedenis door. De producent van Soldaat van Oranje – De Musical is bezig om ook middelbare scholieren naar de voorstelling te krijgen en ze hebben al een aantal keer een volle zaal met middelbare scholieren gehad. Ook bij middelbare scholieren gaf dat prachtige reacties en waren de meesten stuk voor stuk geraakt door de musical.

Ook de landelijke politiek ondersteund de actie om de geschiedenis van de 2e Wereldoorlog door te geven middels Soldaat van Oranje – De Musical. Minister van Onderwijs Jet Bussemaker zal 1 oktober een voorstelling van Soldaat van Oranje bijwonen samen met een grote groep middelbare scholieren, zodat ze zelf ziet wat de voorstelling doet met deze kinderen.

Middelbare scholieren die interesse hebben om de voorstelling te recenseren, kunnen zich aanmelden via marco@soldaatvanoranje.nl

Deel: