Het optreden van de Rijswijkse band The Morning Hour was één van de vele hoogtepunten op het Eendrachtfestival in Rotterdam eerder deze zomer. Dit jaar verscheen via het White Russian Records label hun single ’Hope and dreams’ afkomstig van debuut EP ‘A Stitch in Time’.  Reden genoeg voor een (kort) gesprek met Camille Does, zanger en één van de oprichters van The Morning Hour.

Camille: ‘We bestaan nu officieel een jaar maar zijn al 3 jaar achter de schermen bezig. Vorig jaar in de zomer brachten we onze eerste single uit. De oprichting van The Morning Hour moest zo zijn. Want net op het moment dat ik overwoog om te stoppen met muziek ontmoette ik gitarist Maruli Heijman. Maruli snapte precies wat ik artistiek en sonisch wou uiten en hij heeft dezelfde gedrevenheid als ik. Binnen twee minuten klikte het en vrijwel direct begonnen we met het schrijven van liedjes en maken van plannen. Drummer Bob Steur en Bassist/vocalist Jeffrey Vaders (Speelde hiervoor met Camille in Apex Horizon) kwamen erbij en The Morning Hour was geboren. Dit jaar verscheen via het White Russian Records onze debuut plaat ‘A Stitch In Time’.

Over muziekstijl gesproken. Door wie zijn jullie geïnspireerd en beïnvloed?  “Als ik dan toch enkele bands mag noemen, denk ik aan bands als The Cure, Jimmy Eats World en The Dangerous Summer. Ik ben sowieso een band nerd. Ik volg veel bands en zoek altijd uit wat de invloeden waren van bands waar ik naar op kijk. Zo kom je op interessante bands/sounds die voor mijn tijd zijn maar toch heel relevant zijn; ala CIV, Bad Brains, Descendents etc”.

The Morning Hour bestaat naast Camille en Maruli nog uit drummer Bob Steur en bassist Jeffrey Vaders. Camille “We hebben een gevarieerde achtergrond en hebben naast het maken van muziek nog uiteenlopende bezigheden. Ik zelf ben ZZP-er in multimedia diensten, Maruli wordt top-architect, Bob studeert media–entertainment en Jeffrey verpatst refirbished Apple producten”.

Vanwaar eigenlijk de naam The Morning Hour? “Die naam staat voor het euforisch gevoel na een nacht doorhalen met vrienden en even stilstaan bij die heerlijkheid”.

Wat zijn jullie plannen voor de (nabije) toekomst? “Na de zomer verschijnt onze 2e single en we treden binnenkort op in Duitsland. Dat wordt ons eerste optreden buiten Nederland.  Verder werken we aan nieuw materiaal. Binnenkort gaan Maruli en ik een weekendje naar de hei om samen nummers te schrijven. Daar heb ik erg veel zin in’  Doorpratend over de dromen op langere termijn volgt een verrassender antwoord. ‘Tja, het zou voor de hand liggen als ik zeg dat we over vijf jaar een keer op Pinkpop hebben willen staan. Maar voor mij is het een droom om in Azië te toeren. Er is daar affiniteit voor de stijl en het lijkt ons een te gek avontuur!”

Maar eerst dus een single en een optreden over de grens. We houden The Morning Hour in de gaten.

Deel: