Komend najaar verschijnt er een nieuw tribute album met daarop verloren gewaande songteksten van Bob Dylan uit 1967. ‘Lost On The River: The New Basement Tapes’ is de titel van het nieuwe album waarop o.a. Marcus Mumford van Mumford & Sons, Elvis Costello en Jim James van My Morning Jacket op te horen zullen zijn. Tegelijkertijd verschijnt er ook een documentaire over het album genaamd ‘Lost Songs: The Basement Tapes Continued’.

Ook acteur Johnny Depp is te horen op het album. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, want hij kwam in eerste instantie alleen in de studio om de opnamesessies bij te wonen. Maar omdat Elvis Costello, die op dat moment een gitaarpartij zou opnemen, die dag afwezig was, nam Johnny Depp zijn rol over. De songteksten stammen uit de periode dat Dylan samen met The Band nummers opnam in 1967, maar die pas in 1975 verschenen op het album ‘The Basement Tapes’. Het is niet bekend waarom deze songteksten verloren zijn gegaan. Wanneer het album en de documentaire verschijnen is nog niet bekend.

Deel: