De meeste bandjes beginnen vaak als coverband om uiteindelijk de droom te hebben om met eigen materiaal de wereld te veroveren. Daarnaast zijn er ook bands die niets liever doen dan hun muzikale helden te eren door middel van het oprichten van een ‘tribute-band’. Vaak worden deze opgericht na het ontbinden van zo’n wereldband. Enkele bekende namen uit de tribute wereld zijn Nervana (Nirvana), The U2 Tribute, Pink Project (Pink Floyd) en natuurlijk The Bootleg Beatles.

Vooral deze laatste is al ruim 30 jaar de beste Beatles coverband van de wereld. Na 4000 optredens zijn er zelfs genoeg mensen die deze band muzikaal beter vinden dan de Fab Four! Niet alleen de muziek is van een hoog niveau, ook de aankleding van de vier is bijna niet van echt te onderscheiden. Zelfs “Paul” bespeelt zijn instrument linkshandig. Het optreden wordt steeds in 5 tijdsbeelden gegeven om juist het verschil per periode goed weer te kunnen geven. In deze tijdswisselingen veranderen de heren ook van uiterlijk en kleding en worden er beelden van de echte Beatles getoond.

  • Deel 1: The Fab Four (1963–1965): “Beatlemania verovert de wereld”
  • Deel 2: Revolver (1966): “Het einde van touren en opnames”
  • (Pauze)
  • Deel 3: Sgt Pepper (1967): “The psychedelic explosion”
  • Deel 4: All You Need Is Love (1967): “Magical Mystery en Yellow Submarine”
  • Deel 5 : Let It Be (1968–1969): “Apple, Abbey Road en het einde”

 

Om te begrijpen waarom de muziek van The Beatles zo vreselijk belangrijk is geweest voor de hedendaagse muziek, hoor je dit optreden bij te wonen. Wanneer je zelf een groot fan van The Beatles bent mag je dit optreden zeker niet missen. En eigenlijk hoort elke muziekliefhebber een optreden van deze Bootleg Beatles te hebben gezien want dichterbij perfectie kom je niet.

The Bootleg Beatles
Zaterdag 27 september
Melkweg, Rabozaal

Deel: