New_adventures_cdcover‘Station Zero’ is de titel van de gloednieuwe CD van de New Adventures. die eind jaren zeventig, begin jaren tachtig wereldwijd 300.000 LP’s verkocht, en met de Chuck Berry cover ‘Come On’ een top 40 hit scoorde. Deze in 1978 opgerichte blues rock band, bestond indertijd uit zanger/gitarist Peter Bootsman, bassist Harry de Winter en drummer Henk Torpedo en ontving in 1980 een Zilveren Harp en stond een jaar later op het Pinkpop Festival. De groep heeft door de jaren heen diverse bezettingen gekend en werd zelfs opgeheven. Anno 2014 bestaat de band uit zanger/gitarist Peter Bootsman, bassist Harry de Winter en drummer Bennie Top.

‘Station Zero’ werd opgenomen in de geluidsstudio van bassist Harry de Winter in Wymeer en bevat 12 tracks. De meeste nummers zijn door Bootsman geschreven maar ook de Winter schreef enkele songs. En ik moet zeggen, vanaf de eerste nummers ‘Station Zero’ en ‘Hero No More’ hoor je de herkenbare sound van de New Adventures die de tand des tijds goed heeft doorstaan! Maar het trio laat ook horen dat ze met populaire pop rock nummers als ‘Mary Jane’ en ‘No Regrets’, en andermans werkstukjes als ‘The Green Manalishi’ (Peter Green) en ‘2000 Lightyears From Home’ (Jagger/Richards) uitstekend uit de voeten kunnen.

Kortom… Een donders mooie cd met twaalf prima songs. Kan niet wachten om dit een keer live te horen! (8/10) (Bertus)

Deel: