Groezrock is een van de belangrijkste Punk Hardcore festivals in west Europa. Van een klein festival in 1992 met 400 bezoekers is het nu uitgegroeid tot een festival met ±35000 bezoekers uit heel Europa. Het Belgische plaatsje Meerhout, wat tegen Mol aanligt, wordt tijdens dit twee daagse festival omgetoverd tot een waar festival mekka. Het mooie van dit festival is dat het ondanks zijn professionaliteit nog altijd een soort DIY (do it yourself) mentaliteit heeft. Het gehele dorp, jong en oud ondersteund en helpt tijdens dit festival om alles in goede banen te laten lopen.

Om 10.00 rij ik vanuit mijn woonplaats naar het station in Den Bosch om daar twee passagiers mee te nemen. Vervolgens start onze trip naar Meerhout. Al weken is iedereen opgewonden hele fora en Facebook pagina’s worden er aan besteed. Vrienden en bekenden bestoken elkaar met details, youtube filmpjes van optredende bands en banners van Groezrock zelf.

Wanneer we om 12.00 aankomen en onze perspasjes hebben gehaald verlaten de twee vrienden mij om eerst richting de camping te gaan. Ik parkeer mijn auto op de goed ingerichte parking. Daar tref ik een van de eerste vrienden en gezamenlijk lopen wij het lange pad af tot aan het festival terrein. Grote tenten doemen op, drie in totaal. Adrenaline komt toch wel vrij, het is zo ver het is FEEST!

Het festival terrein bevat alle benodigde elementen om je twee dagen te vermaken. Naast de vele bands zijn er genoeg kraampjes om te eten. Veel vegetarische eettentjes, merchandise, er is een kapper en diverse organisaties die ergens voor vechten ( Bijvoorbeeld; Sea Shepherd en Hardcore Help Foundation).

Op 2 en 3 mei speelden onder andere BOYSETSFIRE, TERROR, MADBALL, DESCENDENTS, NOFX en QUICKSAND, The Offspring, JUDGE en Cro-Mags. De eerste drie nummers mogen gefotografeerd worden, daarna wordt je vriendelijk verzocht om te vertrekken. Omdat er in het tijdschema veel overlapping is kan ik nergens een show compleet afzien. Dat is voor mij persoonlijk jammer maar doet niets af aan dit geweldige festival en de perfecte organisatie. Het is veel heen en weer geloop met tussendoor snel een broodje en wat drinken. Complimenten aan de organisatie, het dorp en zijn inwoners.

Deel: