De zaal stroomt vol, aan de shirts van het publiek te zien zijn we hier voor een optreden van de inmiddels legendarische band Rammstein, echter niets is minder waar. Vanavond, in de grote zaal van poppodium Hedon Zwolle, zal niet Rammstein maar Feuerengel voor vuur, spektakel en gitaargeweld zorgen. Feuerengel, niet de enige, wel de beste Rammstein coverband. Ze weten niet alleen het gitaargeweld te evenaren, deze tributeband gaat verder waar anderen stoppen, ze gaan voor de volledige Rammstein beleving, inclusief vlammenwerpers, vuurbogen en explosies. Geen support act, maar dat hebben de heren van Feuerengel ook niet nodig. De zaal, die warmen ze zelf wel op, letterlijk met vuur!

Het licht in de zaal dimt, grote vlammen schieten over het podium, een luide knal, het doek valt en onder begeleiding van luid gitaar- en drumgeweld staan daar de heren van Feuerengel! Na het openingsnummer ‘Ich tu dir weh’ gaat het publiek helemaal los op oude klassiekers als ‘Links 234’ en ‘Asche zu asche’. En met helemaal los bedoelen we ook echt los, er is inmiddels een heuse moshpit gaande. De band en het publiek gaan ongeremd verder met enkele nummers van het album ‘Reise, Reise’. De set is goed opgezet, oude klassiekers zoals ‘Du Hast’ en ‘Sonne’ worden afgewisseld met nieuwer materiaal zoals ‘Wiener Blut’ en ‘Waidmanns heil’. De toetsenist moet het tijdens de show ontgelden, deze wordt de gehele show opgejaagd door zijn mede-bandleden, zijn keyboard wordt kapotgesmeten op de grond en de zanger gaat hem te lijf met een heuse vlammenwerper.

Als de set wordt afgesloten met het nummer ‘Ich Will’ en de band van het podium verdwijnt schreeuwt het publiek om meer. Gelukkig geven de heren van Feuerengel hier gehoor aan en verschijnen opnieuw op het podium om vervolgens tijdens de toegift nog een gelukkige fan in een heuse rubberboot over het publiek te laten crowdsurfen. De toegift wordt afgesloten met het nummer waarmee Rammstein tot het grote publiek doorbrak, ‘Engel’. Beter kan niet! Bedankt Rammstei… eh Feuerengel.

Foto’s (c) Leander Vasse/Maxazine

Deel: