Op 6 december verschijnt de nieuwste uitgave uit de Neil Young Archives Performance Series, getiteld Live At The Cellar Door. Het album omvat opnames die gemaakt zijn tijdens de zes soloshows die Neil Young speelde in The Cellar Door in Washington D.C. tussen 30 november en 2 december 1970. Slechts een paar maanden later bracht Young zijn alom bekende derde soloalbum After The Goldrush uit.

Één van de vele unieke opnames op Live At The Cellar Door is een zeldzame soloversie van Cinnamon Girl waarbij Young niet zoals gebruikelijk gitaar speelt, maar achter de piano plaatsneemt (de uitvoering met band staat op Young’s tweede soloalbum Everybody Knows This Is Nowhere uit 1969). Op het album zijn tevens prachtige live-versies terug te vinden van nummers die verschenen op After The Gold Rush (Tell Me Why, Only Love Can Break Your Heart, Birds, Don´t Let It Bring You Down en de titeltrack), solo uitvoeringen van enkele Buffalo Springfield songs zoals Expecting To Fly (afkomstig van hun tweede album Buffalo Springfiels Again uit 1967), I Am A Child (van hun derde en laatste album, getiteld Last Time Around en Young’s compilatie album Decade uit 1977) en Flying On The Ground Is Wrong van hun titelloze debuutalbum uit 1966. Daarnaast staan er vroege en ruwe uitvoeringen op Live At The Cellar Door van songs die pas op Young’s latere albums zouden verschijnen, zoals Bad Fog Of Loneliness en Old Man.

Live At The Cellar Door is opgenomen door Henry Lewy en geproduceerd door Young zelf. Net als Young’s eerdere releases uit de Archives Series komt Live At The Cellar Door zowel digitaal als op CD en 180 grams vinyl uit.

Deel: