Banging on the doors of love, het tweede album van Sandra van Nieuwland, komt vandaag officieel uit. De wens om een soloplaat te maken met alleen maar eigen nummers leefde al jaren bij Sandra van Nieuwland. Zelfs nog ver voordat iemand ooit van haar had gehoord. Vanaf het begin wist ze: als ik hem maak, moet het een persoonlijke plaat worden. Voor Sandra voelt dit album dan ook meer als haar eerste echte album omdat het een album is met eigen geschreven liedjes. Sandra: “Het is een gevarieerd, maar ook ritmisch album geworden. De liedjes zijn op het eerste oor toegankelijk, maar bevatten meerdere lagen naarmate je ze vaker beluistert. Het is best een stoere plaat geworden.”

Sandra zochtt contact met Tjeerd Bomhof (o.a. Voicst, Dazzled Kid, Anouk) voor een mogelijke samenwerking. Het was voor haar belangrijk met iemand samen te werken die zelf speelt en muziek maakt.’ Tjeerd had nog nooit van Sandra van Nieuwland gehoord – hij zat tijdens The Voice in Amerika – maar wordt meteen gegrepen door Sandra’s stemgeluid. De eerste samenwerking, waaruit de eerste single ‘Hunter’ wordt geboren, bevalt zo goed dat het tweetal besluit de complete plaat samen te maken. In een intensief half jaar kwamen ze dagelijks samen om songs te schrijven en deze op te nemen in Tjeerd’s kleine donkere kelder studio in Amsterdam waar het licht uit moest om geen last te hebben van een zoemende lamp. Het resultaat: Banging on the doors of love.

Internationaal
Ook buiten de grens valt Sandra op door haar opvallende eigen sound. De eerste single Hunter is in Polen veelvuldig op de radio gedraaid. Dit heeft het in Polen gevestigde My Music, onderdeel van Universal Music, ertoe doen besluiten de tweede single Always Alone daar ook uit te brengen. Met deze release zet Sandra haar eerste stappen op internationaal gebied.

Het is een bijzonder jaar geweest voor Sandra van Nieuwland. Na haar deelname aan The Voice of Holland is haar muzikale carrière in een stroomversnelling geraakt. Het eerste album And More, dat op de valreep van 2012 uit kwam, verkocht platina. Een succesvolle clubtour volgde waarna Sandra in de studio aan de slag ging voor haar tweede album. Banging on the doors of love komt uit op vrijdag 22 november. In januari maakt de zangeres zich op voor haar eerste theatertour waarin ze met haar voltallige live band de liedjes van het nieuwe album, maar ook het oudere materiaal ten gehore zal brengen.

Deel: