Vanaf dinsdag 26 november start in Theater Walhalla in Rotterdam een gloednieuwe reeks thematische popconcerten: De Holland-Americana Lijn. Bezoekers kunnen genieten van een muziekprogramma met internationale, landelijke en regionale acts. Het accent zal in de programmering komen te liggen op Americana; een verzamelnaam voor verschillende genres met wortels in country, folk, blues en de singer- songwriter cultuur.

Het programma De Holland-Americana Lijn wordt geproduceerd in samenwerking met programma-maker Dave Andriese van Soulmetropool. De Holland-Americana Lijn wil in een serie van tien concertavonden een duidelijke aanvulling bieden op het huidige aanbod in de Rotterdamse popprogrammering. De reeks vangt dinsdagavond aan met een concert van de Texaanse muzikant Walt Wilkins en zijn begeleidingsband The Mystiqueros.

Als songwriter, producer en bandleider werkte Walt Wilkins vele jaren in Nashville. Zijn songs werden opgenomen door artiesten als Ricky Skaggs, Kenny Rogers en Pat Green. Als performer wordt hij wel vergeleken met troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt. In Nederland verwierf hij bekendheid als producer van de eerste twee platen van Sam Baker, met wie hij ook diverse keren in Nederland tourde.

Deel: