Lavinia Meijer is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd en een bevlogen ambassadrice voor de harp in Nederland. Zij experimenteert daarbij graag met verschillende kunstvormen, zoals theater, dans, elektronica en jazz. Voor haar vorige album met bewerkingen van Philip Glass ontving zij een Platina Award voor de verkoop van meer dan 20.000 exemplaren. Voor haar nieuwe album Passaggio – Einaudi by Lavinia, dat wereldwijd, via Sony Masterworks verschijnt, bewerkte Lavinia de composities van pianist Ludovico Einaudi, dit in nauwe samenwerking met Einaudi zelf.

Passaggio verschijnt ook op vinyl en is daarmee de eerste release op het nieuwe Classical label van Music On Vinyl. “De muziek van Einaudi spreekt tot mij via mijn vingers en mijn harp en overstijgt alle begrenzingen. De hier gepresenteerde stukken van hem vervullen mij met plezier en ontroering en dat is wat ik met mijn publiek wil delen in de hoop dat ik iets van het mysterie van Einaudi kan oplossen. Of misschien nog beter: kan vergroten.”, aldus Lavinia Meijer. Einaudi werd bij het grote publiek bekend door zijn muziek voor de film Intouchables.

Deel: