Frank Van Engelen, alias Franky B. Boy, heeft menig dansvloertje doen daveren als frontman van Bluesiana Fever.  De Blues is zijn grote passie en dat laat hij de wereld graag weten door het te zingen. Dat hij zelf songs schrijft en opneemt is minder bekend. Maar ook dat heeft hij in het bloed en wel langs vaders kant, want die schreef ook zelf nummers. Hij vond de tijd rijp om zelf met een  plaat voor de dag te komen. Een CD met allemaal eigen werk  Een onrechtstreeks gevolg van zijn verblijf in Portugal vorig jaar. Hier zette hij samen met Mike Myers een album op poten ‘True Originals’. Een mini-CD-tje  dat dan weer op zijn beurt het gevolg was van een aantal erg gesmaakte optredens enkel met gitaar en bluesharp.

‘Bluesy Joint’ is zeer mooi gepresenteerd en daar mag Erik Amsing als designer van dienst terecht fier op zijn. Origineel is de extra persoonlijke noot onder de titel van elk nummer waarin Franky zijn persoonlijk gevoel over het nummer samengevat. Zo bijvoorbeeld staat bij ‘It’s you’ de tekst  ‘A happy and sceptical tune for a special person once’.  En ja, het is een vrolijke deun.

Voor dit project heeft hij zich laten bijstaan door een ruime schare van erg goede muzikanten. Een gevarieerde mengeling met allerhande instrumenten die de klankkleur van deze plaat samen met de goede stem van Franky volledig bepalen.   Hij doet hier en daar eerder Iers dan Amerikaans aan, maar dat is eerder een compliment. De plaat staat bol van mooie instrumentele accenten die komen van  bluesharp, Hammond, gitaar, fluit, sax,… Allemaal streepjes muziek die de zanger van de ene vers naar de andere brengen.  Na elk nummer is er de verwachting, het uitzien naar de volgende track, telkens weer een beetje nieuwsgierig. Een bluesy joint, een verbinding, tussen echte blues, soul, americana, rock en country, maar altijd bluesy. Een aangename, mooie en gevarieerde CD. (Eigen beheer)(8/10)

De ‘Special Friends’ zijn:

Remco de Boer op drums,

Marco Huygen op de bass,

Anita Duijf op Hammond,

Patrick Galvin op bluesharp

Harrold van Dorth (Fat Harry) en Randy Pears op gitaar

Randy Klouwer op sax en dwarsfluit

Franky B. Boy  zorgt voor zang ac. Gitaar en backing vocals

Opgenomen en gemixed in de Rodisc Studio Tiel door Rob Orlemans

 

Deel: