Met de veelzeggende titel Does Anybody Wanna Funk? laat de Zweedse Paulo Mendonça weinig te raden over de muzikale lading op zijn vierde album. Met een dozijn no nonsense songs levert de zanger en gitarist een alleraardigst album af dat bol staat van de rauwe funk. Paulo Mendonça wordt ook wel The Funk King of Sweden genoemd. In de jaren 90 bracht hij drie albums uit en scoorde in Nederland in 1994 een bescheiden hit met het stomende If You Want My Love. Tina Turner was erg gecharmeerd van de Zweedse muzikant en charterde hem voor haar live tour.

Drive

Op Does Anybody Wanna Funk? pakt Mendonça de draad weer op waar hij was gebleven na zijn laatste album in 1995. Een overwegend gladgestreken productie, maar wel een met een ongelofelijke drive en feel good gehalte. Stevige grooves, rockende gitaren, pakkende refreintjes en tongue in cheek teksten als Birds And The Bees en Doggystyle zorgen voor een aanstekelijke combi.

Helden

Hoewel de plaat overwegend clean en modern klinkt, zijn er overduidelijk invloeden te horen van vroegere helden als bijvoorbeeld Tower of Power (Music Is The Power), Earth, Wind & Fire (Anybody Wanna Funk?), Living Colour (21st Century) en Jim Hendrix (Doggystyle). Does Anybody Wanna Funk? is over de gehele linie een feest om naar te luisteren. Zweedse feel good funk met ballen! (7.5) (Moosicus Records)

Deel: