Op 8 november verschijnt Never My Love: The Anthology van wijlen Donny Hathaway. Een 4-CD boxset met live tracks, 23 niet eerder uitgebrachte opnames, zeldzame foto´s van Hathaway en een uitgebreid essay dat de bekende muziekjournalist Charles Waring over het leven van de legendarische soulzanger schreef.

Donny Hathaway was een begaafd muzikant en singer-songwriter en liet een muzikale erfenis van onschatbare waarde na. Deze erfenis wordt gekenmerkt door een reeks aan soul- en R&B hits, zowel solo als de onvergetelijke duetten met zangeres Roberta Flack. Helaas kwam in 1979 een abrupt eind aan de veelbelovende carrière van Hathaway. Na een zware psychische strijd pleegde Hathaway zelfmoord. Dankzij zijn ongelofelijke productiviteit in zijn slechts drie jaar durende carrière is Hathaway´s muzikale invloed nog steeds in de hedendaagse popmuziek terug te vinden.

Donnyexacttarget2De eerste CD bevat The Life And Music Of Donny Hathaway; een overzicht van 22 van zijn beste songs. Van The Ghetto – part 1 en The Ghetto – part 2 tot het herkenbare A Song For You en Tryin Times. Op disc twee staan dertien niet eerder verschenen studio-opnames die verspreid over ruim tien jaar (1968-1978) zijn opgenomen, met onder andere de nummers Never My Love en Don’t Turn Away. De derde disc is een niet eerder verschenen live optreden, opgenomen ten tijde van zijn residency in The Bitter End te New York in 1971. De set bevat tien niet eerder uitgebrachte opnames waaronder een prachtige versie van Marvin Gaye’s What’s Going On. Tot slot staan op CD nummer vier de memorabele hits van Donny Hathaway met Roberta Flack – dertien songs waaronder You’ve Got A Friend, Baby I Love You en Where’s The Love . De muzikale samenwerking tussen Hathaway en Flack was één van de meest succesvolle van de jaren zeventig.

Donny Edward Hathaway (1945 – 1979) was een Amerikaanse soulzanger, arrangeur en componist. Hathaway begon als liedjesschrijver, sessiemuzikant en producent voor the Unifics, the Staple Singers, Jerry Butler, Aretha Franklin en Curtis Mayfield. Zijn eerste single maakte hij bij het muzieklabel van Curtis Mayfield (Curtom label).

Deel: