De Stichting Musicals Award is verheugd vandaag mede te delen dat er maar liefst 41 genomineerden zijn voor de Musical Awards 2013. De afgelopen maanden bezocht de vakjury, bestaande uit voorzitter Cornald Maas en de leden Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriette Tol, alle producties . Na vakkundig beraad hebben zij hun nominaties bekend gemaakt. Woef Side Story is met negen nominaties het meest vertegenwoordigd. De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 25 november in de TheaterHangaar in Katwijk.

De 41 nominaties zijn verdeeld over twaalf producties: Woef Side Story (9 nominaties), Hij Gelooft In Mij (8 nominaties), Shrek de Musical (5 nominaties), Sister Act (5 nominaties), Aspects of Love (5 nominaties), Buddy, The buddy Holly Story (1 nominatie), The Little Mermaid (1 nominatie), De Jantjes (1 nominatie), HEMA de musical (2 nominaties), Koning van Katoren (2 nominaties), Annie (1 nominatie) en Dik Trom (1 nominatie).

De Nominaties

Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical:
Chantal Janzen (Hij Gelooft In Mij), Kim-Lian van der Meij (Shrek de Musical), Jenny Arean (Annie), Simone Kleinsma (Sister Act)

Mannelijke hoofdrol in een grote musical:
Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij), William Spaaij (Shrek de Musical), Edwin Jonker (Sister Act)

Vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical:
Lone van Roosendaal (Aspects of Love), Maaike Martens (HEMA de musical), Elise Schaap (Woef Side Story)

Mannelijke hoofdrol in een kleine musical:
Ernst Daniël Smid (Aspects of Love), Thomas Cammaert (HEMA de musical), Gijs Naber (Woef Side Story), Alex Klaasen (Woef Side Story)

Vrouwelijke bijrol in een grote musical:
Tina de Bruin (Hij Gelooft In Mij), Doris Baaten (Hij Gelooft In Mij), Christanne de Bruijn (Sister Act)

Deel: