Onlangs verscheen ‘Now, Then & Forever’, het nieuwe album (het 21ste alweer) van de eclectische Amerikaanse soulband Earth, Wind & Fire. Voor het eerst in acht jaar een nieuw EWF-studioalbum is voor ons reden genoeg om een concert te tonen van de band, opgenomen tijdens hun Japanse tournee in 1994. Het zou tevens het laatst vastgelegde optreden van oprichter/voorman Maurice White met de band blijken, die na deze tour vanwege een zwakke gezondheid zich alleen nog achter de schermen met de band bemoeide. Die avond in Japan in 1994 stond de setlist barstensvol hits: ‘September’, ‘Let’s groove’, ‘Fantasy’ (met glansrol voor Philip Bailey) ‘Boogie wonderland’, ‘Shining star’, ‘That’s the way of the world’, ‘System of survival’, noem ze allemaal maar op.

‘Earth, Wind & Fire – live in Japan’, 20:30 – 21:30 uur, Cultura 24

Later with Jools Holland, het legendarisch Brits muziekprogramma, is sinds 1992 bij de BBC te zien, vol bekende en nieuwe artiesten. Rock, soul, funk, hiphop, maar ook wereldmuziek komt voorbij en presentator/pianist Jools Holland speelt af en toe een nummer mee.

‘Later with Jools Holland’, 22:25 – 23:30 uur, Cultura 24

3voor12 presenteert… het muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek. Deze aflevering is geheel gewijd aan het concert dat de IJslandse band Sigur Ros gaf op het Best Kept Secret festival op zondag 23 juni 2013.

‘3voor12 presenteert… Sigur Ros’, 23:30 – 00:30 uur, Cultura 24

Deel: