Op woensdag 6 maart jongstleden overleed de legendarische Britse blues-rock gitarist en zanger Graham Alvin Barnes, beter bekend onder zijn artiestennaam Alvin Lee. Alvin Lee brak wereldwijd door dankzij het stomende optreden dat hij met zijn band Ten Years After gaf op het Woodstock festival in 1969, waar de gitarist tijdens het door hem gecomponeerde nummer ‘I’m Going Home’, aantoonde hoe vingervlug hij was. In 1973 bracht de band het live-album ‘Recorded Live’ uit dat tot vandaag de dag nog steeds als een van de beste live blues/hardrock-albums ooit bekend staat. In 1975 verliet Alvin de band om als soloartiest verder te gaan. Gedurende zijn 45-jarige carrière heeft de gitarist meer dan 20 studio-en live-albums uitgebracht, waarvan het in 2012 uitgebrachte album ‘Still On The Road To Freedom’ het laatste bij leven was. Maarrrr….

Op 28 mei 2012 speelde de bluesrocker zijn allerlaatste show tijdens het Ribs & Blues Festival in Raalte,alvinleethelastshow en die show werd opgenomen door geluidstechnicus Steve Rispin. Vlak voordat Alvin Lee overleed hoorde hij het opgenomen materiaal en vond het zo speciaal dat hij het naar buiten wilde brengen voor de fans. En zo geschiedde.  Het album is vanaf 1 oktober te koop bij o.a. Cosmox en Bol.com.

Op de live-CD die heel toepasselijk ‘Alvin Lee, The Last Show, May 28, 2012, Raalte-Holland’ heeft meegekregen staan veertien nummers die Alvin samen met bassist Pete Pritchard en drummer Richard Newman op het Raalter festival speelde. Al luisterend naar de CD komen alle mooie herinneringen van deze bijzondere dag terug, en is het genieten geblazen van klassiekers als Hear Me Calling, Slow Blues in ‘C’, Love Like a Man en Going Home. Voor overige nummers zie tracklist. Zij die er bij waren (en dat waren er echt heel veel!), zullen het beamen, dit was een fijn concert. In het boekje, dat bij het album is toegevoegd staan naast foto’s van de show in Raalte persoonlijke berichten van zijn vrouw Evi, zijn bandleden en zijn fans. Ik kan de cd van harte aanbevelen… een must have voor de echte fan! (Rainman Records) (8/10)

Tracklist
01. Hear Me Calling
02. I Can’t Keep From Crying Sometimes
03. How Do You Do It
04. My Baby Left Me
05. Country Thing
06. I Don’t Give A Damn
07. I’m Writing You A Letter
08. Slow Blues in ‘C’
09. I’m Gonna Make It
10. Scat Encounter
11. I Woke Up This Morning
12. Love Like A Man
13. Going Home
14. Rip It Up

 

Deel: