Ter ere van het eenjarig jubileum van Hij Gelooft in Mij organiseren Joop van den Ende Theaterproducties en het DeLaMar Theater een benefietgala ten bate van het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds. De musical over het dramatische leven van André Hazes is sinds november 2012 te zien in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Cast en orkest spelen sinds de eerste try-out enkel voor uitverkochte zalen. Om de bijzondere mijlpaal te vieren wordt er een extra voorstelling gespeeld waarvan de volledige opbrengst naar het goede doel gaat. In 2011 startten het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie, op voorspraak van Koningin Máxima, het programma Kinderen Maken Muziek. Doel van het programma is dat kinderen samen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken.

Het benefietgala vindt op dinsdag 5 november plaats in bijzijn van genodigden van het Oranje Fonds, Rachel, Roxeanne en Andre Jr. Hazes en Joop en Janine van den Ende. De avond zal persoonlijk worden ingeleid door het creatieve team van Hij Gelooft in Mij: regisseur Ruut Weissman en scriptschrijvers Frank Ketelaar en Kees Prins.

Joop van den Ende, producent: “Sinds de allereerste try out in november 2012 zijn alle voorstellingen van Hij Gelooft in Mij uitverkocht. Dit is een succes om te koesteren maar ook om te delen. Hazes heeft ons geïnspireerd tot deze theaterproductie. Nu willen wij op onze beurt een groep kinderen de vreugde laten ontdekken van samen muziek maken. Met deze eenmalige benefiet voorstelling geven wij van harte onze steun aan dit bijzondere en liefdevolle programma van het Oranje Fonds.“ Chantal Janzen: “Het is voor de ontwikkeling van jong muzikaal talent in Nederland heel belangrijk dat iedereen al vanaf jonge leeftijd muzieklessen kan volgen. Zo ben ik zelf ook begonnen. Kinderen Maken Muziek biedt ook kinderen uit gezinnen waar dat niet vanzelfsprekend is de kans zichzelf op dit vlak te ontwikkelen.”

Deel: