Komende week verschijnt het 8e studioalbum van 9-voudig Grammy winnares Sheryl Crow. Het album heeft de titel ‘Feels Like Home’ meegekregen en is mede geschreven door Crow zelf. De eerste single van het album is ‘Easy’. ‘Feels Like Home’ is opgenomen in Sheryl Crow’s nieuwe woonplaats Nashville, onder leiding van producer en Grammy award winnaar Justin Niebank. Niebank heeft onder andere samengewerkt met Vince Gill, Taylor Swift en Blake Shelton. Op het album krijgt de Amerikaanse Crow hulp van onder meer countryster Brad Paisley en folk-rock songwriter Jeff Trott, waar ze de hits ‘If It Makes You Happy’ en ‘Everyday Is A Winning Road’ mee schreef.

‘Feels Like Home’ is een belangrijk album voor de country zangeres: “Feels Like Home may be the most focused album I’ve ever made. All of my albums have had a few different styles going on in them, and this album definitely has a few different takes on what country music means to me, but not calculatedly so. First and foremost, I just wanted to make sure that for this album I wrote about were things that I really knew about – subject that hit close to home”, aldus Sheryl Crow.

Sinds de release van haar debuutalbum – 7 keer platina en met een Grammy bekroond – ‘Tuesday Night Music Club’ heeft Sheryl Crow onder andere duetten gedaan met muzikale grootheden zoals Sting en Mick Jagger. Crow bracht 7 studioalbums uit die allemaal de Top 10 bereikten in de US. Ook bracht ze een ‘Greatest Hits’ collectie uit – die inmiddels 4 keer de platina status heeft bereikt – en een kerstalbum. Crow is genomineerd voor 27 Grammy’s, haar meest recente Grammy was voor het alom geprezen album ‘Detours’ (2008). Sheryl heeft wereldwijd meer dan 35 miljoen platen verkocht.

Deel: