Allen komen voor Floor Jansen. En die geeft de aanwezigen heel eenvoudig waarvoor men is gekomen. Met een gemak waar ik van sta te kijken, verandert Floor Jansen haar zanglijnen: de overgang van klassieke opera naar rock, en zelfs grunten, lijkt bij Floor Jansen kinderlijk eenvoudig te gaan. Samen met haar verschijning weet ze het publiek dan ook razend snel voor zich te winnen. Maar eerst My Propane.

Mix een Italiaanse zanger uit Engeland, een Zuid-Amerikaanse gitarist all the way from India, een Nederlandse bassist en een van oorsprong half-Duitse drummer en je hebt My Propane, een band die zo eigen is, dat je er gewoon geen muzieklabel op kan plakken en dat is ook meteen de kracht. Zanger Valerio Recenti doet zijn best om de harten van het publiek te veroveren, hij stuitert over het podium en schreeuwt zijn longen uit zijn lijf, maar een verovering is het niet. Allen komen immers  voor Floor Jansen.

Het heeft enige tijd geduurd voor ReVamp het tweede album Wild Card kon presenteren. Na de try- out op 31 augustus jl.  is dit het tweede officiële optreden: de aftrap was in Bibelot, Dordrecht. In het donker betreden de leden van ReVamp rond 21.30 uur één voor één het podium. Als laatste natuurlijk de vrouw waar vanavond alles om draait, Floor Jansen. De gig begint uiteraard met songs van het nieuwe album, en bij het 2de nummer sta ik al met verbijstering te luisteren naar de zanglijnen die de zaal in knallen. We zijn bij een Female Fronted Metal band en het volume is hard en zuiver. Tevens maakt de band in zijn geheel indruk. Er zullen best wat schoonheidsfoutje te ontdekken zijn geweest, maar mij zijn ze niet opgevallen. De meedraaiende bandopnames van bijvoorbeeld de backvocals zoals die op de CD zijn te horen, vloeien naadloos over in het gehele live gebeuren. Samen met de af en toe wel erg heftige lichtshow ontstaat er langzaam een samensmelting tussen de band en het publiek. Een van de hoogtepunten is misschien wel het gastoptreden van After Forever-oprichter Mark Jansen. Mark grunt alsof het zijn laatste optreden is en hitst de aanwezigen nog verder op. Na een dikke anderhalf uur blijkt het optreden met een sneltreinvaart aan iedereen voorbij geflitst en blijft naast de zang van Floor ook de kwaliteit en enthousiasme van de overige bandleden in mijn hoofd hangen. Fans snellen de foyer in om T-shirts en de nieuwe cd aan te schaffen.

Deel: