Vandaag wil ik jullie in Do you remember …. opnieuw kennis laten maken met de Britse popband ‘M’. ‘M’ was de geheime identiteit van de Britse popmuzikant Robin Scott. Het was een alter ego waarvan hij wenste dat hij het geheim gehouden had. “Toen ik in Parijs bezig was om de hoes van de lp te ontwerpen, dacht ik er over na dat ik een pseudoniem nodig had die interessant genoeg was. Ik keek uit het raam en zag een grote ‘M’, die zie je overal in Parijs bij de metro en ik dacht, perfect!, die neem ik. Alleen had ik niemand moeten vertellen wie ik was”.

http://www.youtube.com/watch?v=iEfFOd8TDZA

De enige en gelijk grootste hit van ‘M’ was ‘Pop Muzik’, eerst kwam het in de Britse charts op nummer twee op 12 mei 1979, drie maanden later kwam hij binnen in de Billboard hot one 100 op de 61e plaats. ‘Pop Muzik’ stond bovenaan deze hot one 100 in de week van 3 november van dat jaar en was het eerste en de enige plaat die ‘M’ in Amerika uitbracht. Dit maakte Scott’s muzikale persoonlijkheid een van de rock era’s ‘one hit wonders’. In Engeland bracht hij nog 3 nummers uit, te beginnen met ‘Moonlight and muzak’.

Ter gelegenheid van dertig jaar ‘Pop Muzik’ is er een remix-cd verschenen. Dit geeft al aan dat Scotts hit nog steeds populair is en vooral dat artiesten in de elektrohoek het nummer als een belangrijke single zien. De remixes op deze cd zijn best wel aardig, al blijft het origineel de beste, ‘Pop Muzik’ was en blijft natuurlijk een popliedje dat aan een paar minuten meer dan genoeg heeft. De versies uit 2010 zijn over het algemeen sterk op de moderne dansvloer gericht en een stuk langer.

Deel: