Orlando mag de avond aftrappen in Club Ziggo, de club die links van haar megagrote zusje Ziggo Dome staat. Een intieme(re) setting, waar singer-songwriters goed tot hun recht komen. Zo ook Orlando, al is het podium wel wat vol met een drummer, drie blazers, twee gitaristen en zangeres Tessa Douwstra. Maar de songs die zij spelen, veelal van hun debuutalbum The Early Warning Company, brengt een eigenzinnig geluid, met mooie blazerspartijen en strakke samenzang in ‘Three Cheers For You’.

De Londense band Mann Friday maakt Alternative Afro-Folk-Rock, een heel mond vol, maar de muziek laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen. De drummer is afkomstig uit Italië, de ander 3 hebben hun roots in Zuid-Afrika en Zimbabwe. De single ‘Sunrise Everyday’ wat een zomerhit is, staat op het nieuwste album ‘Trainrides and Radio Play’. Zonnige muziek die aanstekelijk werkt.

Sarah en Bert komen zelf hun instrumenten installeren en testen op het podium, voor de ogen van het publiek. Hoe intiem is dat! Geconcentreerd gaan zij te werk, de gitaar van Bert werkt niet helemaal mee, tijdens het eerste liedje blijkt hij er nog enigszins last van te hebben: de gitaar wordt af en toe flink door elkaar geschud. Sarah vertelt dat in de interviews die zij vanmiddag gegeven heeft enige verwarring bestond over de vraag of Bettens de opvolger is van K’s Choice en dat K’s Choice ter zielen is, maar zij verzekert ons dat dit zeker niet het geval is. Bettens is een project naast K’s Choice, voor nu in het leven geroepen om filmmuziek te maken onder een natuurdocumentaire over een expeditie op Antarctica. Het instrumentale ‘Dark Day‘ ervaren we met onze ogen dicht. Van 25 graden in de zaal begeleidt Bettens ons naar het koude Antarctica, waar de ontberingen op het ijs voelbaar worden. De song Surrender van het in september te verschijnen album Waving At The Sun daarentegen is heel luchtig, it REALLY feels like flying: de zaal zingt luidkeels mee. En dan is het veel te snel afgelopen: dit smaakt naar veel meer dan het half uur wat het concert naar mijn gevoel geduurd heeft. Gelukkig staan ze in november wederom in Nederland, en kan ik verder proeven naar het meer.

Deel: