De beste manier om de zomer te beginnen is met de créme de la créme van de beste Nederlandse artiesten. Op 22 juni stonden niemand minder dan Miss Montreal, Nielson, Racoon, The Opposites, Laura Jansen, de 3J’s, Caro Emerald en Kane op het affiche, deze line-up staat garant voor een aantal optredens die hun weerga niet kennen. Het publiek was weer in grote getalen toegestroomd, ruim 12.500 bezoekers vulden het Park de Wezenlanden, iets minder dan editie 2012, maar dat mocht de pret niet drukken.

Miss Montreal en Racoon openden het RTL viert de Zomer, hierna was het de beurt aan Laura Jansen, The Opposites, Caro Emerald en Kane. Ondanks het feit dat het de eerste zomerdag was, bleef het helaas niet droog. In eerste instantie leek het erop dat de hel zou losbarsten, het bleef gelukkig beperkt tot een regenbui. De in Los Angeles woonachtige Nederlandse zangeres en pianiste Laura Jansen liet zien van alle markten thuis te zijn.

Het lukten de presentatoren Tijl Beckand en Ruben van der Meer om samen met The Opposites en het publiek er een waar feest van te maken. Dat Caro Emerald Nederland ruim ontgroeid is liet ze maar weer eens horen, wat een wereldklasse! Het publiek zong uit volle borst mee. Het RTL feestje werd afgesloten met een spetterend optreden. Hopelijk lukt het RTL om in 2014 wederom het Park de Wezenlanden weer vol te krijgen met net zo’n goede line-up.
Kane

Deel: