Het programma van theaterfestival Karavaan 2013 is bekend! Ook dit jaar kun je in de zomer weer genieten van verrassend, ontroerend en grappig locatietheater en straattheateracts. Van 11 tot en met 28 juli reist Karavaan langs de Noord-Hollandse kust. Karavaan start met een Kick-off op 10 juli in Schagen. Daarna reist zij door naar Zandvoort aan Zee, Hoorn aan Zee en Egmond aan Zee. Karavaan komt ook langs in Alkmaar en Bergen.

Nieuw dit jaar is Zondag Familiedag, met voorstellingen voor de hele familie. Het festivalhart is in Zandvoort aan Zee, Hoorn aan Zee en Egmond aan Zee dé zomerse ontmoetingsplek en het bruisende hart van Karavaan. Alle voorstellingen en activiteiten in het festivalhart zijn gratis! Zaterdag en zondag kun je muziek maken met de Vrolijke Muziekinstallaties. Van donderdag tot en met zondag de mooiste films in de Karavaan-Bios-Aan-Zee. Alle dagen livemuziek van bands uit de regio. En heerlijke gerechten uit de ZeeKantine.

Van vrijdag tot en met zondag is er gratis straattheater in het festivalhart. De allerbeste acts uit Amerika, Duitsland, België en Nederland kleuren het festival. Acts voor alle leeftijden. Karavaan presenteert dit jaar drie openingsvoorstellingen op de donderdagavonden uit de wereld van het Nieuwe Circus. Speciaal voor Karavaan zijn ze voor het eerst in de openbare ruimte te zien.

Een kleine greep uit de rest van de programmering: In Zandvoort aan Zee staat Arianna van de Veenfabriek, Firma Rieks Swarte met de hilarische operette Im Weißen Rössl am Wolfgangsee en op de Zondag Familiedag Au! van Plan D. In Hoorn aan Zee kunnen we genieten van het Volksoperahuis met de Victoriaanse tearjerker Enoch Arden, de ontroerende roadmovie Het Lied in Opel Kadett van Compagnie Kaiet en op Zondag Familiedag Gezocht: Konijn! van Maas. We eindigen onze karavaan in Egmond aan Zee met de naaktvoorstelling Viva la Naturisteraçion! van De Warme Winkel en De Utrechtse Spelen, Er zal iemand komen van jong regie-talent Ilmer Rozendaal en op de Zondag Familiedag Jammie!! van de Tafel van Vijf.

Ze openen Karavaan met de Kick-off voorstelling Schraapzucht van theatergroep Tuig. Een gratis voorstelling in hartje Schagen op woensdagavond 10 juli, met een waanzinnig bouwwerk en prachtige muziek.Van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 juli speelt De Vlucht van Prins te Paard op Vliegveld Bergen. De Vlucht vertelt het verhaal van een oorlogsvlieger die tot op de dag van vandaag vermist is.Samen met Zomer op het Plein in Alkmaar coproduceert Karavaan de mobiele locatievoorstelling Man met de Hamer van theatergroep Wak. Te zien van vrijdag tot en met zondag 21 juli.

Deel: