Het alweer veertiende studioalbum van Megadeth is vandaag uitgekomen. Het album heet ‘Supercollider’. De naam en cover zijn ontleend aan een deeltjesversneller, bekend als de Large Hadron Collider. Alhoewel het album echt metal klinkt, laten de songs een introspectieve kant zien van Dave Mustaine. Die bezingt zowel sociale en persoonlijke problemen – maar het geluid is zwaar en lijkt geinspireerd door knallende atomen.

Het nummer ‘Forget To Remember’, van het album begint met een solo gitaar riff die oog in oog te staan ​​met een knauw als in country en western. En dit is niet het enige moment op de nieuwe plaat – ‘The Blackest Crow’ is zelfs een beetje banjo te horen.
Mustaine vertelt dat het nummer is gebaseerd op een aantal ervaringen met geheugen en vergeten die heel dicht bij huis zijn gekomen: ‘Het lied raakt aan doodsoorzaak nummer 6 in Amerika, de ziekte van Alzheimer. Mijn schoonmoeder heeft die diagnose gekregen, en onze wereld staat nu op zijn kop. Ik doe wat ik het beste doen als ik iets te zeggen heb, ik zing erover’.

Voorproefje hier:
http://youtu.be/IgYOaUZ29ws

Deel: