Soms gebeurt het dat je een cd tegenkomt waarvan je denkt: die had meer aandacht mogen krijgen dan ‘ie heeft gehad.
Dat overkwam mij met het in oktober 2012 uitgekomen “Rave Age” van de Franse techno- en electro-musicus en live DJ Vitalic.

“Rave Age” is het derde album van Vitalic. Een “beest van een plaat” waarop de lasergestuurde disco waarvan Vitalic bekend is echt een statement maakt. Een compleet ander verhaal dan de eerste twee albums van Pascal Arbez-Nicolas, zoals Vitalic in werkelijkheid heet. Zijn eerste cd “OK Cowboy” (2005) en “Flashmob” (2009) waren allesbehalve standaard maar op “Rave Age” gaan de remmen echt los. Op een “snelle, ongedwongen en natuurlijke manier” is dit album ontstaan. Wie ernaar luistert begrijpt meteen waarom Vitalic dit album zo graag live brengt. Op deze verzameling van briljantjes staan een aantal van Vitalic’s meest sterke en directe nummers, zoals “Stamina”, “No More Sleep” en “Lucky Star”.

Vitalic stond al op diverse podia in de V.S., Japan en Australië, en, iets dichter bij huis, in België op o.a. Dour Festival, Rock Werchter en Pukkelpop. Niemand had verwacht dat, toen in 2001 Vitalic’s debuut, de EP “Poney” uitkwam, hij daarmee de technowereld zou opschudden en dat hij anno 2013 samenwerking met o.a. Daft Punk en Aphex Twin achter de rug zou hebben. Maar wie een beetje thuis is in deze muziek zal na het luisteren van “Rave Age” moeten beamen dat het achteraf gezien logisch is…

(Different Recordings/PIAS) (8/10)

Deel: