EINDHOVEN, 3 mei 2013 – De organisatie van Brabant Open Air heeft een aantal nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van vrijdag 6 en zaterdag 7 september. Vrijdag komen Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Frank Lammers, Björn van der Doelen, Joris Rasenberg en Nol Havens. De Britse singer-songwriter Jon Allen is toegevoegd aan het programma van zaterdag.

Op 6 en 7 september 2013 beleeft Eindhoven de vijfde editie van stadsfestival Brabant Open Air (BOA). Net als vorig jaar vindt het festival plaats op Strijp-S in Eindhoven. Het festival start met De maten van Brabant, een zinderende feestavond met een Brabants tintje. Tijdens deze avond spelen Brabantse artiesten een nummer van zichzelf en gaan ze spannende samenwerkingen aan. Ook brengt elke artiest een ode aan Brabant.

Naast Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Frank Lammers, Björn van der Doelen, Joris Rasenberg
en Nol Havens zullen nog vier andere Brabantse topartiesten het podium beklimmen. Welke dat zijn maakt
de organisatie op binnenkort bekend. De maten worden begeleid door de band van Guus Meeuwis. Deze band wordt voor deze gelegenheid omgedoopt tot de Braband.

Jon Allen
Op zaterdag brengt BOA ruim ruim twintig topacts verdeeld over drie podia. Met Jon Allen heeft BOA een geweldige nieuwe naam aan de line-up toegevoegd. Deze Britse folkrockzanger maakt aanstekelijke, soulvolle, op rhythm & blues gebaseerde liedjes. Naast Jon Allen trakteert BOA het publiek op bands als Bløf, Kensington, Handsome Poets, Moke, The Kik, Ed Kowalczyk, Chef’Special, Blaudzun, Bettie Serveert, Douwe Bob, Navarone, D Deadly, Isabelle Amé en Tessa Rose Jackson. Binnenkort maakt de organisatie nog twee nieuwe namen bekend. Dan wordt ook duidelijk welke act BOA af zal sluiten.

Twee afterparty’s
Beide dagen worden afgesloten met daverende afterparty’s die tot diep in de nacht doorgaan. Tijdens de afterparty van vrijdag staan de 80’s centraal tijdens met 80’s Verantwoord. Zaterdagnacht draaien de DJ’s tijdens de afterparty muziek uit de 90’s tijdens 90’s NOW.

Tickets
Een toegangsbewijs kost 20,00 euro voor de vrijdag en 32,50 euro voor de zaterdag. Tickets voor de afterparty zijn alleen verkrijgbaar in combinatie met een festivalticket en kosten 7,50 euro. Tickets voor BOA zijn verkrijgbaar via de website van Brabant Open Air en via Ticketmaster. Wie met de trein komt, kan ook een combiticket aanschaffen bij de Spoordeelwinkel van de NS. Het combiticket bestaat uit een NS e-ticket Dagretour naar Eindhoven en een ticket voor BOA.

Ga voor meer informatie over Brabant Open Air naar www.brabantopenair.nl.

Deel: