Als System of a Down’s frontman Serj Tankian niet met zijn band op tournee is dan neemt hij de tijd om een paar solo albums uit te brengen. Sinds 2007 heeft hij er al drie uitgebracht, de laatste was het uit 2012 daterende album ‘Harakiri’. Tankian heeft recentelijk laten weten dat hij komende zomer niet een maar twee solo albums zal gaan releasen, en dat het bijzondere albums zullen zijn.

De eerste release is het album ‘Orca’. Een persbericht zegt over het album: ”the four acts of Orca mix influences from early 20th century composers with modern film compositional dynamics showing influences ranging from Ennio Morricone to Philip Glass.” De zanger zelf zegt over ‘Orca’: “Orca is known as the killer whale, but is really a dark dolphin, a symbolism for human dichotomy”. ‘Orca’ zal vanaf 25 juni verkrijgbaar zijn.

De tweede release is ‘Jazz-iz Christ’, je raad het al, een door jazz beinvloed album met daarop een flink aantal gastartiesten uit dat genre. Op vier na zullen alle tracks instrumentaal zijn en worden beschreven als “an amalgam of progressive jazz, electronic, ethnic and even rock elements”. ‘Jazz-iz Christ’ zal vanaf 23 juli in de winkels liggen.
Beide albums zijn binnenkort te bestellen via Serj Tankian’s officiele website.

Deel: