Fans van LCD Soundsystem hopen dat de band ooit weer bij elkaar komt, frontman James Murphy liet via de band’s nog steeds actieve Facebook pagina weten dat een reünie er niet gaat komen. De bandleden zijn momenteel met nieuwe dingen bezig, zo is Al Doyle op tournee met Hot Chip, David Scott Stone werkte samen met Beck voor zijn orkestrale versie van ‘Sound & Vision’ en dat de rest bezig is met DJ werkzaamheden. Hij zelf is momenteel druk met het inrichten van zijn huis en ook flink wat DJ werkzaamheden.

De suggestie dat LCD Soundsystem binnenkort weer samen op het podium zullen staan wijst hij resoluut van de hand. “Ik respecteer het feit dat de fans ons als band missen – dit is een enorm compliment – maar ik realiseer me dat wij, de band, een stel vrienden zijn die samen muziek maken en samen eten, en er op uit gaan om dingen te doen, niet als LCD Soundsystem maar apart”, aldus Murphy.

LCD Soundsystem gaf in 2011 een enorm afscheidsconcert in de Madison Square Garden. Dus, geen LCD Soundsystem reünie tournee in de nabije toekomst, maar er zijn genoeg plaatsen waar je Murphy’s kunsten kan gaan beluisteren. Recentelijk
werkte hij samen met Arcade Fire op hun nieuwe album, en met de Yeah Yeah Yeahs voor een track op hun album ‘Mosquito’.

Deel: