Ex Gorefest- gitarist Boudewijn Bonebakker richtte in 2009 de band “Gingerpig” op. Bonebakker studeerde aan het conservatorium af op Vivaldi en Bach en het moge duidelijk zijn dat, wanneer iemand met die achtergrond een rockband opricht, het een veelzijdig project wordt. In 2011 bracht de band het album “The Ways Of The Gingerpig” uit, waarop rock, blues en metal zich laten vermengen tot een heerlijke mix.

In 2012 verliet toetsenist Jarno van Es de band en er werd besloten om als trio door te gaan, zonder toetsenist. Dat gaf blijkbaar voldoende creativiteit en inspiratie, want met het nieuwe album “Hidden from View” heeft de band een pareltje afgeleverd. Zelfs een nummer als “Dangling Man”, dat door vrijwel iedere band met een Hammond- orgel zou zijn opgenomen kan prima zonder en de mannen laten duidelijk merken ware kunstenaars te zijn als het op invullen van muzikale hoogtepunten aankomt. Wie goed luistert wordt teruggevoerd naar tijden van Deep Purple of misschien beter nog, Rainbow. En Gingerpig doet er, geloof het of niet, niet voor onder. Melodieuze rock, met af en toe een gevoelige snaar (“A Touch”).

In “Backlash” is wel wat toetsenwerk te horen, overigens… “Pride” is helemaal een magnifiek staaltje seventies- rock, het is onmogelijk om dit niet leuk te vinden. Gingerpig mixt bluesrock, seventies, metal en soulrock tot een geheel eigen sound die desondanks vertrouwd klinkt. “Hidden from View” is een verrassende mengeling van diverse songs maar altijd Rock met een hoofdletter R en een musthave voor iedere liefhebber van stevige, gefundeerde muziek. De release zal begin april plaatsvinden. (8/10)(Suburban Records)

Deel: