Zondag 17 maart traden de veelbelovende bands Douglas Firs en Maya’s Moving Castle uit België én het Utrechtse Tenement Kids op in Cub Ziggo. De optredens werden gefilmd voor het tv-programma Ziggo Live en komen beschikbaar via Ziggo Video On Demand, Ziggo Xite en (deels) Youtube.

 

De avond word geopend door Maya’s Moving Castle, een Belgische formatie onder leiding van frontvrouw Ann-Sophie Claes (zang/cello/piano/marxophone). Zij wordt ter zijde gestaan door Nele De Gussem (zang/gitaar/piano), Stein Vanmarsenille (synthesizers) en Simon Segers (drums). De muziek laat zich moeilijk omschrijven en als het dan toch moet denk dan aan een combinatie van New Wave en mysterieus dromerige elektronische Indie Pop. Niet echt mijn ding maar in het kader van de brede keuze upcomming acts zeer goed passend in het Ziggo Live concept.

Beslist wel mijn ding is de muziek van Tenement Kids. 7 Jaar geleden is deze Nederlandse band begonnen als punkrock band, maar inmiddels een soort van ommezwaai gemaakt richting de southern rock, gospel en soul, al verloochen ze op het podium hun afkomst niet. In een set waarin de invloeden doorklinken van Bruce Springsteen, The Allman Brothers en Lynyrd Skynyrd word het publiek in extase gebracht, want dat 90% van het aanwezig publiek voor deze band is gekomen is al heel snel duidelijk.

De grote verrassing van de avond is toch wel het laatste optreden, dat van Douglas Firs. Een Belgische 4-mans band, bestaande uit Gertjan Van Hellemond (zang/gitaar), Sem Van Hellemond (keybord/backing vocals), Simon Casiers (bass/backing vocals) en Frederik Van Den Berghe (drums).  Met een set vol folk en folkrock boordevol harmonieuze samenzang ala Crosby, Stills, Nash & Young weten de mannen het nog aanwezige publiek onmiddellijk te boeien. De ene keer akoestisch, dan weer rauw en versterkt. Melancholische kleine liedjes afgewisseld met schreeuwende rock. Degene die na Tenement Kids zijn weg gegaan: jammer joh! Je hebt echt wat gemist!

Deel: