De achtste en vernieuwde editie van het Utrechtse festival Festival Mooie Woorden zal plaatsvinden op twee zeer van elkaar verschillende plekken: in het gezellige Theater Aluin en tussen de flamingo’s, konijnen en reuzencactussen in de Intratuin in Utrecht. Door een divers aanbod, zal er voor elke liefhebber van cultuur iets te doen zijn in het weekend van 16 en 17 februari 2013. Zaterdag 16 februari staat Meindert Talma in de spotlight bij de buitenverlichting, Anneke Claus in een vogelhuisje, Hanneke Hendrix tussen de bomen. Kom een literaire route lopen door de verschillende afdelingen van de Intratuin, met voordrachten van onder meer Daan Doesborgh, Hanneke van Eijken, Elfie Tromp, Jan Glas en Martijn den Ouden & dj Dikke Thomas. Flamingo’s Kwik, Kwek en Kwak maken het programma af. De middag wordt afgesloten met Cie. Perelmans eenakter ‘Naar’, en een drankje in Intratuins eigen bar. Ook Muziektheatergezelschap Zest uit Utrecht komt driemaal een kwartiertje optreden. En schaf meteen je eigen FMW-linnentas, een sanseveria of een konijn aan en ga naar huis met een tweedehands dichtbundel van de OpenDichtBus.

Zondag 17 februari komen schrijvers, dichters en wetenschappers vertellen over hun voorbeelden in Theater Aluin: wie beïnvloedde hun werk en waarom? Er wordt voorgedragen uit eigen werk, maar de idolen zullen veelvuldig worden geciteerd. Met Dennis Gaens, Nyk de Vries, Victor Meijer, Nicolle Lamerichs en als hoofdgast held P.F. Thomése. Bij de afsluitende borrel zorgt ContraContra voor literaire muziek, en FMW’s eigen columnist Willem Claassen presenteert de middag.

Deel: