Nadat hij eerder op het podium stond met grootheden als Eric Clapton, The Rolling Stones en Stevie Wonder, gaf gitaarvirtuoos Gary Clark Jr. gisteren een spetterende performance van zijn single Ain’t Messin’ Round bij De Wereld Draait Door. Mede dankzij dit optreden vloog zijn album Blak and Blu op de dag van release naar de nummer 2 positie in iTunes. Zijn zegetocht brengt hem verder langs talloze interviews met onder andere de Telegraaf, NRC, OOR en Revu. Daarnaast zal Gary volgende week te horen zijn in de 3FM ochtendshow van Giel waar hij zijn single, die op de 3FM playlist staat, ten gehore zal brengen.

De 28-jarige Gary Clark Jr. is geboren in Austin, Texas. Op 12-jarige leeftijd begon hij met gitaarspelen. Tijdens zijn tienerjaren deed hij veel kleine optredens en al snel kwam hij in contact met de vruchtbare muziekscene van Austin. Clubeigenaar Clifford Antone en American Blues gitarist Jimmie Vaughan namen hem onder hun vleugels en leerden hem alle facetten van de blues scene kennen. Gary Clark Jr. werd een graag geziene verschijning in Austin; de hoofdstad van Texas heeft zelfs een Gary Clark Jr. Day in het leven geroepen toen hij nog maar een tiener was. In 2007 won hij zijn eerste Austin Music Award voor “Best Blues Artist and Rock Guitarist” om deze vervolgens elk jaar opnieuw te winnen.

Ondertussen heeft Gary Clark Jr. al samengewerkt met o.a. Nas, the Roots en Alicia Keys. Laatstgenoemde vroeg hem mee te spelen op haar laatste album en enthousiasmeerde al haar fans om hem in de gaten te houden: “You know who’s killing it? Gary Clark Jr.” riep Alicia Keys. “Hurry up and Google [him]before you’re late, because he is, like, so special.” Eric Clapton vroeg Gary Clark Jr. te spelen tijdens meerdere edities van zijn Crossroads Guitar Festival. Ook dit jaar zal hij weer mogen optreden tijdens het festival naast grote namen als Jeff Beck, John Mayer, B.B. King, Jimmie Vaughan en Eric Clapton zelf. Begin vorig jaar mocht hij zelfs optreden voor Barack Obama tijdens het Red, White and Blues event in het Witte Huis en eind vorig jaar stond hij op het podium met The Rolling Stones.

Gisteren trad Gary Clark Jr. op in het MC Theater in Amsterdam. De eerstvolgende keer dat hij Nederland aandoet, zal tijdens het North Sea Jazz Festival zijn op 12, 13 en 14 juli in Ahoy’, Rotterdam.

http://www.youtube.com/watch?v=azRzYbitjqU

Deel: