Op 18 februari 2013 brengt Jamie Lidell zijn nieuwe studioalbum uit bij Warp Records. Op dit titelloze album komen de vele sonische fundamenten van Jamie Lidells geluid samen, waarbij de samenwerkingen, zoals we die hoorden op voorganger Compass uit 2010, zijn vervangen door een benadering die puur en 100% Jamie Lidell is. Elf tracks die het zoveelste bewijs zijn van Lidells vermogen om mens en machine op de best mogelijke wijze te laten samengaan. Het zelfgeproduceerde album is op tape opgenomen in zijn gloednieuwe studio in zijn nieuwe thuishaven Nashville. Vermoedelijk zijn laatste stop op een ogenschijnlijk rusteloze reis die hem van zijn geboorteplaats in het hart van Engeland naar Berlijn en New York voerde. Sinds de release van Compass overkruiste Lidell eerst meerdere malen de wereld, daarmee zijn reputatie bevestigend als een van de meest vernieuwende en opwindendste performers, voordat hij tijd vond om het nieuwe album in Nashville te schrijven, op te nemen en mixen. Naast zijn eigen albums, die hits als Multiply, Another Day en Little Bit of Feel Good voortbrachten, heeft Lidell muziek uitgebracht met producer Cristian Vogel onder de naam Super_Collider en samengewerkt met Simian Mobile Disco, Beck en Chris Taylor van Grizzly Bear.

Deel: