Dj DNA brengt op 17 september zijn eerste soloalbum The Sum Of The Sound uit bij Kytopia Records. In zijn 30-jarige carrière als artiest heeft DNA nooit eerder een eigen album uitgebracht. “De meeste beats die ik creëerde kon ik gebruiken bij de bands waar ik mee speelde, ik had daarom ook niet de ambitie om zelf iets uit te brengen. Maar de laatste jaren werk ik als producer steeds vaker aan mijn eigen projecten en ontstond langzaam het materiaal voor een album”, aldus Arjen de Vreede, alias dj DNA. De video van de gelijknamige single van het nieuwe album was deze zomer al te bewonderen op YouTube.

De Vreede is vanaf zijn jeugd al betrokken bij de Nederlandse muziek scene en geroemd om zijn eclectische dj-sets in RoXY in Amsterdam en de Vrije Vloer in Utrecht waar hij hiphop, funk, house, acid house en techno mixte tot een dansbaar geheel. Samen met het, mede door hem opgerichte, Urban Dance Squad, tourde hij vanaf eind jaren tachtig wereldwijd. Daarnaast is hij onder meer betrokken bij Stuurbaard Bakkebaard, El Zombie en Het Beukorkest en maakt hij remixes voor bijvoorbeeld De Jeugd van Tegenwoordig en Junkie XL. Drie jaar geleden streek DNA neer in Kytopia, bouwde zijn studio op en vond tijd en ruimte om zijn solo-plaat af te maken.

Geheel in de traditie van albums die opgenomen in de studio’s van Kytopia, zijn ook op The Sum Of The Sound veel gastmuzikanten te horen: Kurtis Blow, Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid), Pax (The Kyteman Orchestra), Torre Florim (De Staat), Janne Schra (Schradinova), Erik Bosgraaf op blokfluit, Truus de Groot, Kypski, jong aanstormend talent van de HKU en heel veel anderen. Deze samenwerkingen resulteerden in een album dat old skool hiphop combineert met funky soul, klassiek, vrolijke dance en electro. Ook is er ruimte voor enkele rustige tracks, gezongen door Tjeerd Bomhof. “De nummers op The Sum Of The Sound zijn het product van de afgelopen tien jaar van mijn leven. De blijdschap en de vreugde, de moeilijke en verdrietige tijden, het feest, de rusteloze tourmaanden, de muzikale ontmoetingen, alles hoor je terug in dit album. Na de release plannen we een tour langs enkele zalen.”

Deel: