Op 13 oktober geeft de Amerikaanse comedian Charlie Murphy een exclusief optreden in Amsterdam. De broer van Eddie Murphy, ook bekend als acteur in vele films en uit series als Chapelle’s Show, zal in de Meervaart te zien zijn. De ticketverkoop begint woensdag 22 augustus. Charlie Murphy heeft zijn sporen als stand-up comedian inmiddels wel verdiend. Het afgelopen decennium heeft hij uitvoerig getoerd met zijn soloshows, maar ook met Joe Rogan en John Heffron in de I’m Rick Bitch Comedy Tour en met co-headliner Mike Epps. Zijn uiterst succesvolle show I Will Not Apologize werd uitgezonden op Comedy Central en uitgegeven op DVD. Ook was hij een ster in alle 4 seizoenen van de hilarische serie Chapelle’s Show, uiteraard met Dave Chapelle.

Naast comedian is Charlie een begenadigd acteur. Hij speelde in tientallen Hollywoodproducties, waaronder ,Lottery Ticket (met Bow Wow and Ice Cube), Our Family Wedding (met Forest Whitaker, America Ferrara and Carlos Mencia), A Perfect Holiday (met Morris Chestnut, Gabriel Union, Latifah), Chris Rocks klassieke hip-hop parodie CB4 en Spike Lee’s Jungle Fever.

Daarbij is Charlie co-writer van allerlei films, zoals broer Eddie’s Harlem Nights en Vampire in Brooklyn. Zijn film Norbit kwam binnen op nummer 1 in de Box-office. Kortom: Charlie is een superster. Op 13 oktober brengt hij exclusief zijn show The Acid Trip in de Meervaart in Amsterdam. Tickets gaan op 22 augustus om 10:00 uur in de voorverkoop.

Deel: