De hoofdrol van Deloris van Cartier, een diva zonder succes met teveel attitude, wordt gespeeld door Carolina Dijkhuizen. Carolina keert na lange tijd weer terug in het musicalvak. In de filmhit, waarop deze musical is gebaseerd, werd deze rol gespeeld door Whoopi Goldberg. Eerder werd al bekendgemaakt dat in de eigen musical van Joop van den Ende Theaterproducties ook Simone Kleinsma en Frans Mulder een hoofdrol spelen. Na het succes op Broadway zal de goddelijke musicalkomedie Sister Act vanaf volgend voorjaar te zien zijn in het AFAS Circustheater Den Haag.

Carolina was begin dit jaar te zien in het televisieprogramma The Winner Is met haar groep CPG waar ze het schopte tot de kwartfinales. Zeven jaar geleden richtte Carolina samen met twee vriendinnen (Peggy Sandaal en Gitty Pregers) deze groep op waarmee ze veel optreedt in Nederland maar ook regelmatig in Spanje en zelfs Suriname. Carolina was eerder te zien in de musicals Aida, The Lion King (Nala), Bubbling Brown Sugar, The Soul of Motown II en My Name is de theater tour. Ze was ze te zien in verschillende televisieseries als Spangen, Spoorloos Verdwenen, Parels & Zwijnen en Bon Bini Beach. Ook speelde ze rollen in films als SL8N8, Deuce Bigalow, European Gigolo en Flirt.

De goddelijke musicalkomedie Sister Act, komt na de succesvolle lancering op ander andere Broadway, naar Nederland. Gebaseerd op de award winnende filmhit, waarin Whoopi Goldberg zelf de hoofdrol speelde. Deloris Van Cartier is een diva met veel noten op haar zang, maar zonder succes. Nadat ze per ongeluk getuige is van een criminele afrekening zoekt ze noodgedwongen haar toevlucht in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een bijzonder strenge Moeder Overste. Deloris helpt haar ‘zusters’ hun stem te vinden en herontdekt daarbij ook onverwachts haar eigen stem. Een hilarisch en hemels verhaal dat zich afspeelt in het meest swingende klooster van Nederland.

Deel: