Hadewych Minis en Chantal Janzen spelen vanaf komend najaar afwisselend de rol van Rachel Hazes in Hij Gelooft in Mij. Hadewych Minis is bij het grote publiek bekend als Gulpje uit de film Phileine zegt Sorry en als winnares van het televisieprogramma Wie is de Mol?. Hadewych speelde onder andere bij Toneelgroep Amsterdam en ZT Hollandia. Had rollen in talloze films en televisieseries waaronder Phileine zegt Sorry, Moordwijven, Zwart Water, Loft, Majesteit, Floor Faber, De Vloer Op en De Kroon. De single ‘Invite You’ verscheen onlangs en haar solo debuutalbum wordt dit najaar verwacht.

Hij Gelooft In Mij is een oprecht, geestig en aangrijpend muzikaal verhaal over de ware persoon achter de volksheld André Hazes, zijn verhouding met Rachel en zijn stad Amsterdam. Zijn bekendste nummers illustreren zijn diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang. Een verhaal gezien door de ogen van Rachel van Galen, een vijftienjarig meisje dat verliefd wordt op de grote Hazes en trouwt met haar idool. Houdt zij van de man of van zijn talent?

Met in de hoofdrollen Martijn Fischer (André Hazes), Chantal Janzen/Hadewych Minis (Rachel Hazes), Cees Geel (Tim Griek), Tina de Bruin (Conny), Hajo Bruins (Jan van Galen) en Doris Baaten (Friedel van Galen). Het script is geschreven door Frank Ketelaar (scriptschrijver van o.a. de succesvolle VARA-serie Overspel en Penoza) en Kees Prins (scriptschrijver van o.a. Jiskefet). De regie is in handen van Ruut Weissman.

Het delen van de rol biedt Chantal de kans om nog meer programma’s te maken voor RTL. Hij Gelooft in Mij gaat op 11 november in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De voorstelling is exclusief te zien in het Amsterdamse theater.

Foto (c) Roy Beusker

Deel: