The Les Humphries Singers, met hits als 'Mexico' en 'To My Fathers House' liggen nog vers in ons geheugen, ze stonden begin jaren '70 hoog genoteerd in onze hitparade. Vandaag blijf ik in de jaren '70, want de band welke ik ga bespreken is in datzelfde tijdperk opgericht. Zangeres/actrice Deborah Ann (Debbie) Harry, met haar sensuele uitstraling liet veel jongensharten op hol slaan. Vandaag in 'Do you remember ….. Blondie'. 

De New Yorkse band Blondie, met frontvrouw Deborah Harry, laat voor het eerst van zich horen in 1974. Hun debuutalbum getiteld 'Blondie' kwam uit in 1976. Twee jaar later volgt hun grote Europese doorbtaak met hun tweede album 'Plastic Letters', met daarop de hitsingle 'Denis', (oorspronkelijk van het jaren-zestigduo Randy and the Rainbows alias Vinni Careller en Mike Zero) wat in Nederland drie weken lang aan de top van de hitlijst stond. 'Met de opvolger van 'Plastic Letters' getiteld 'Parallel lines vervolgd Blondie het succes, met de van dit album komende singles 'Picture this', 'Hanging on the telephone' en 'Heart of glass' gooit de band hoge ogen in de diverse hitparades.

Hun derde album 'Eat to the Beat' (1979) blijft voor succes zorgen met hits als 'Dreaming' en 'Atomic'. De opvolger van 'Eat to the Beat' is wederom geproduceerd door Mike Chapman met als titel 'Autoamerican' met daarop een van Blondie's grootste hits 'The tide is high', wat in ons land tot de 4e plaats reikte in de top 40. Het nummer 'Rapture', wat een van de eerste blanke rapnummers is, zorgt wederom voor een enorme hit. 'Rapture' viel ook in de smaak bij hun collega's, waardoor het veel gecovered is. Begin jaren '80 komt er een einde aan Blondie. Vanwege het feit dat diverse bandleden vonden dat ze niet gekregen hebben waar ze recht op hadden volgen een aantal rechtszaken over de royalties. Wegens een ernstige ziekte is medebandlid en partner Chris Stein gedwongen om zich eind jaren '80 voor een deel terug te trekken uit de muziek. Om fulltime voor hem te kunnen zorgen laat Bedorah haar solo-carriére voor wat het is.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, Blondie maakt in 1998 een comeback en brengt een nieuw album uit, de opvolger van 'No Exit' getitled ´The Curse of Blondie´. De band gaat op wereldtournee en laten zien het nog niet verleerd te hebben met wederom een nummer één hit met het nummer 'Maria'.  Blondie krijgt het predikaat de eerste Amerikaanse band te zijn welke in drie decennia nummer één hits scoorde. Het jaar erop staan ze als main-act op het podium tijdens Parkpop in Den Haag. De van dit album komende single ´Good Boys´ blijft hier in ons land onopgemerkt, in de Britse hitlijst behaald de single de 7e plaats. In 2003 en 2004 gaat Blondie weer op wereldtournee, ook ons land wordt met drie uitverkochte optredens aangedaan.

De DVD en CD ´Live by request´ wordt in 2004 gereleased en het jaar erop gaan ze wederom op wereldtournee en brengt Blondie – tesamen met het management welke ook verantwoordelijk waren voor de successen van The Doors – de single ´Rapture Riders´ uit. Jullie raden het al, het is een mix van Blondie´s hit ´Rapture´met het fameuze Doors nummer ´Riders on a Storm´. Ook verschijnt er datzelfde jaar een nieuw 'Greatest Hits' album met daarbij een dvd, 'Sight & Sound'. Buiten hun hits bevatte het ook een vernieude versie van het nummer 'In the Flesh', een geremixte versie van 'Good Boys', de single edit van 'Rapture Riders' en alle videoclips. In 2006 treed de band toe tot de fameuze Rock & Roll Hall of Fame. In het najaar van 2006 komt er een nieuwe single uit, een samenwerking tussen Debbie en Moby getiteld 'New York, New York' wat het goed doet in de dance scene.

Het jaar erop verrast Blondie Europa met een tournee en komt het album 'Necessary Evil' uit. Twee jaar geleden kwam 'Panic of Girls' uit. Er staan niet alleen eigen composities, ook staan er twee covers op waaronder 'Girlie Girlie', de grote (en enige) hit van Sophia George. Haar laatste album dateert alweer uit 2003, getiteld 'The Curse Of Blondie'. Duidelijk is dat Blondie (de 65 reeds gepasseerd) nog steeds populair is, op 14 juli 2011 gaven ze een optreden in een uitverkocht Paradiso te Amsterdam.

Deel: