‘Springlevend’ is de titel van het debuutalbum van The Kik, de Nederlandse beatformatie. De plaat is – in tegenstelling tot eerder werk – geheel Nederlandstalig. ‘Springlevend’ verschijnt op 28 mei, in een samenwerking tussen Excelsior Recordings en Top Notch. The Kik is een (neder)beat band uit Rotterdam / Tilburg / Veenendaal, geïnspireerd door grootheden uit de sixties als Beatles en Kinks en bestaat uit ex-leden van onder andere The Madd, Mark & The Spies en The Spades.

Het is niet geheel voor het eerst dat de twee labels een dergelijk project samen aanpakken. Kees de Koning, opperhoofd van Top Notch: “Excelsior en Top Notch hebben jaren geleden een vinyl-single van The Madd en Dio uitgebracht. Daar is de eerste steen al gelegd voor de samenwerking. De grootste overeenkomst tussen de twee labels is dat we alles uitbrengen uit enthousiasme. In dit geval besloten we onze krachten te bundelen om The Kik tot de grootste Nederlandstalige band in de geschiedenis te maken.” Ferry Roseboom, chief van Excelsior Recordings: “The Kik smeedt heden en verleden samen op een onweerstaanbare beatplaat. En verenigt en passant de twee labels van de Lage Landen die The Kik in een joint effort aan de man gaan brengen.”

Vorig jaar liet The Kik al van zich horen met de kerstsingle ‘A Christmas Song For You’, die tevens gebruikt werd in een grote tv-campagne van Media Markt Duitsland. Eerder verscheen de Engelstalige single met een dubbele A kant; ‘My Eyes Are Still Dry’ en ‘Here’s Hoping’. De band werd direct daarna al veel gevraagd voor live-optredens en speelde onder meer op de Zwarte Cross en Noorderslag 2012. Frontman Dave von Raven is ook een graag geziene gast op televisie. Zo presenteert hij VPRO-programma ‘Gluren Bij De Buren’ en schuift hij regelmatig aan bij ‘De Wereld Draait Door’ als tafelgast. Ook is hij op 23 april te zien op de ode aan Drs. P-avond “Drs. P Compilé Complé” in de Kleine Komedie te Amsterdam, met verder onder meer Vic van de Reijt, Roosbeef, Herman Finkers, Lucky Fonz III en Faberyayo (De Jeugd van Tegenwoordig).

//

Deel: