BonteHond en Daniëlle Wagenaar gaan met de jeugdtheatervoorstelling en -workshop Ruigland of theater in het wild (7+) de natuur in: avontuurlijke buitenlocaties vormen het decor. De repetities zijn in volle gang, de locaties zijn rond en de kaartverkoop is gestart. Nu hebben ze alleen nog een heleboel PET-flessen nodig… Jeugdtheatergezelschap BonteHond in Almere is vorige week begonnen met de oproep aan iedereen die zijn plastic flessen nog niet heeft ingeleverd bij de supermarkt: “Lever je PET-flessen in en zie ze terug in een theatervoorstelling! Recycling voor een theatraal goed doel”.

De voorstelling Ruigland gaat over een groepje mensen uit de toekomst dat moet overleven in een wereld vol gevaren. Ze bouwen hun nieuwe leven op het afval van de oude wereld. Ze zijn fit, ze zijn sterk, ze zijn voorbereid op alles! Maar dan sterft hun oude leider en staat hun leven op zijn kop. Samen overleven ze door alles wat ze nodig hebben te maken van afval uit de ‘oude wereld’. En dat bestaat vooral uit plastic, want dat vergaat niet. Ze gebruiken zelfs dingen die door de kinderen gemaakt zijn in de workshop voorafgaand aan de voorstelling!

Ruigland is een coproductie van Bontehond en Daniëlle Wagenaar/Het Syndicaat, en is een combinatie van een workshop voor kinderen vanaf zeven jaar en een voorstelling op spannende buitenlocaties in Almere, Amsterdam en op theaterfestivals.

Deel: